Kahvimaa

Kahvimaan kanttarellikeitto

Meillä syödään paljon sieniä. Loppukesään kuuluu sienikeitot, joista nyt esittelen Kahvimaan kanttarellikeiton. Tämän keiton kuuluu olla täyteläinen ja kermainen. Sientä pitää olla runsaasti niin että sen syödessä tuntee.

Tarvitset kanttarellit, sipulia, pekonia, cheddarjuustoa, kermaa, rasvaa, kasvisliemikuution, suolaa ja jauhoja suurustamiseen sekä chili-valkosipulitahnaa.

Chili-valkosipulitahna on eräs aines jota pidän aina saatavilla. Voit hankkia sitä aasian ruokakaupoista. Se antaa mukavan ja sopivan lisäpotkun kanttarellikeittoon.

Kanttarelleja käytän reilun litran smansuuruista nestemäärää kohden. Litra nestettä on kohdillaan kun 8 dl vettä ja 2 dl kermaa kohtaa.

Esimerkkikeitossa on 1,6 litraa vettä ja 4 dl kermaa ja 2-3 litraa kanttarelleja.

Pilko 2 pientä sipulia ja viisi viipaletta pekonia.
Kuullota sipuli pekonin ja 1 dl öljyn kanssa.
Lisää kanttarellit, 2 tlk chilitahnaa ja kaksi kasvisliemikuutiota.
Keitä miedolla lämmölla hetki, älä keitä kuivaksi.
Sekoita 2 dl vehnäjauhoja 4 dl kylmää vettä.
Suurusta keittopohja kaatamalla veteen sekoitetut jauhot seokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos sakenee. Lisää tämän jälkeen loput vedestä kiehuvana.
Lisää 100 g cheddaria viipaleina tai raasteena.
Kun vielä lisäät kermat on keitto valmis. Miedolla lämmöllä tekeytyminen ruokailua odotellessa rakentaa maun täyteläiseksi. Suolaa kannattaa lisätä vasta tässä vaiheessa mieltymyksen mukaan.

Kanttarellikeiton kanssa sopivat parhaiten porkkanasämpylät. http://www.kahvimaa.com/leipominen/porkkanasampylat/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *