Kahvimaa

Lakritsinäkkileipä

Morjens täällä kävijöille. Olen Antti Taskinen ja harrastan ruoan laittoa. Tätä harrastusta on jatkunut siitä lähtien kun olin äitini mielestä tarpeeksi vanha touhuamaan keittiössä. Matkan varrella on syntynyt kaikenlaisia asioita. Jotkun ihan päähänpistosta tai jonkun maailmalla koetun makukokemuksen inspiroimana.

Lähipiirin kannustamana aloitan blogin pitämisen ja katsotaan mihin tämä johtaa. Homman tarkoitus on laittaa hyviä ruokakokemuksia kiertämään.

Ensimmäinen postaus on lakunäkkäri, jossa yhdistyy kaksi suomalaista perinneherkkua, laku ja ruis.

Mielenkiintoinen makuyhdistelmä herättää positiivisen hämmennyksen.

Perusraaka-aineet ovat lakritsijauhe ja ruisjauho. Lisäksi tarvitaan suolaa, öljyä ja vettä. Neljä pellillistä lakunäkkäriä syntyy seuraavista tarpeista.

Perusraaka-aineet lakunäkkäriin

5 dl ruisjauhoa, 5 tlk lakritsijauhetta, 2 rkl öljyä, 1,75 dl vettä, sopivasti suolaa myllystä

Mittaa aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Vaivaa taikinaa hetken aikaa niin se sitkistyy hieman. Sitkistetty taikina on helpompi muovata. Taikina on sopivaa kun sen voi pyörittää palloksi.

Aineet kulhossa
Sitkistetty taikinapallo

Jaa pallo neljään osaan ja pyörittele noin 2 cm läpimittaisiksi tangoiksi leivitetyllä alustalla. Katko tanko noin 1-2 cm leveiksi paloiksi ja pyörittele palat papanoiksi.

Mankeloi papanat pastakoneessa ja asettele paistopellille.

Paista 220 asteisessa uunissa 8 min

Tarjoile lakunäkkileipä pehmeän valkosinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kanssa. Juomaksi sopii “juustojuomien” sijaan myös mainiosti vaikka tuore omppumehu.

Herkullista pehmeän homejuuston ja saksanpähkinöiden kanssa

One comment on “Lakritsinäkkileipä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *